Lesson 4 of 9
In Progress

Skyteteknikk og sikkerhetsprosedyrer

Pål april 14, 2023

En god skyteteknikk og riktig sikkerhetsprosedyrer er avgjørende for å sikre en trygg og effektiv bueskytingsopplevelse.

Her er noen viktige aspekter av skyteteknikk og sikkerhetsprosedyrer:

 1. Stående stilling: En korrekt stående stilling er viktig for å opprettholde balanse og stabilitet under skyting. Stå med føttene skulderbredde fra hverandre, parallelt med skytterlinjen, med vekten jevnt fordelt mellom begge føttene. Vær avslappet og rett i ryggen, med hode og nakke i en nøytral posisjon.
 2. Håndtering av buen: Hold buen med hånden i håndbuen, slik at trykket fordeles jevnt over håndflaten. Buehånden skal være avslappet og følge buen naturlig når den spennes og slippes. Bruk en bueslynge om nødvendig for å forhindre at hånden griper buen under skuddet.
 3. Håndtering av pilen: Plasser pilen på pilhylle og fest den til strengen med nokken. Sørg for at pilen hviler sikkert og peker rett mot målet.
 4. Ankring: Når du trekker strengen tilbake, finn et konsistent ankerpunkt på ansiktet ditt, som hjørnet av munnen eller kjevebenet. Dette gir konsistens og nøyaktighet i skuddene.
 5. Sikting: Fokuser på målet og bruk eventuelle siktemidler som er montert på buen for å hjelpe til med å sikte. Hold blikket fast på målet gjennom hele skuddet.
 6. Slipp: Slipp strengen ved å åpne fingrene og la strengen gli ut. Ikke skyv eller rist på hånden. Følg gjennom med den samme bevegelsen hver gang.
 7. Sikkerhetsprosedyrer:
  • Skyt bare når det er trygt: Vent med å skyte til alle er bak skytterlinjen, og det ikke er noen i sikkerhetssonen. Hvis du er usikker på om det er trygt å skyte, vent og be om veiledning fra instruktøren eller sikkerhetsansvarlig.
  • Kommuniser tydelig: Bruk standardiserte kommandoer og signaler for å kommunisere med andre skyttere og sikkerhetsansvarlige, slik at alle vet hva som skjer og når det er trygt å skyte, hente piler eller krysse skyteområdet.
  • Aldri skyt uten et mål: Skyt alltid mot et sikkert og klart definert mål. Aldri skyt opp i luften, mot personer eller utenfor skyteområdet.

Ved å følge disse skyteteknikkene og sikkerhetsprosedyrene kan du forbedre din nøyaktighet og konsistens som skytter, samt bidra til en sikrere opplevelse på skytebanen.